Activiteiten en meedoen

Tips voor activiteiten

Bij u in de buurt

Haren is een actieve gemeente. Er wordt veel georganiseerd op allerlei gebied: beurzen, markten, concerten, culturele arrangementen, lezingen, tentoonstellingen en workshops. Op de website van De Agenda van Haren vindt u altijd het actuele aanbod aan activiteiten. Ook de dorpshuizen in Onnen, Glimmen, Oosterhaar en Noordlaren organiseren vaak activiteiten.

U kunt verder online activiteiten vinden via de agenda op Haren helpt. Er zijn vaak ook aankondigingen te vinden in uw huis-aan-huisblad of de wijkkrant, op briefjes in de supermarkt of bij de bibliotheek.

Sport en bewegen

Op een sportvereniging of bij een sportschool kunt u 2 vliegen in een klap slaan. U leert nieuwe mensen kennen en u doet aan bewegen. Wilt u meer weten over het sportaanbod in uw gemeente, kijk dan eens bij Beweegtips. U vindt er een overzicht van sportverenigingen en sportieve activiteiten, ook voor senioren. Bij Sport met een beperking vindt u meer informatie over aangepast sporten.

Een nieuwe hobby

Misschien kunt u een nieuwe hobby vinden door bij een club of een vereniging te gaan. Haren heeft bijvoorbeeld een goede muziekschool. In de verschillende dorpshuizen in Haren wordt ook veel gedaan aan schaken, toneelspelen, darten. Moestuinieren in Haren kan ook op verschillende plekken. ​

Cursussen volgen

Er zijn in uw gemeente instellingen te vinden die cursussen organiseren op allerlei gebieden: computeren, kleding maken, fotografie, natuur, spiritualiteit, schilderen, filosofie. Voor voorbeelden kunt u op deze pagina kijken onder het kopje 'Hulpaanbod'.

Voor de jeugd

In sommige buurten wordt veel georganiseerd voor kinderen en jongeren. Dit heet ook wel kinderwerk en jongerenwerk. Als er in uw buurt niet veel wordt georganiseerd voor kinderen en jongeren kunt u ook zelf (of met een groep buren) aan de slag. U kunt bij een van de dorpshuizen in Haren, bij scholen of bij vrijwilligersorganisaties in de buurt vragen welke mogelijkheden er zijn.

Als vrijwilliger aan de slag

Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen? Dan kunt u misschien iets doen in een van de dorpshuizen of een sportclub. Of kijk eens op de website van de vrijwilligersvacaturebank van Haren.

Zie ook