Zorg en ondersteuning

Basisondersteuning

De gemeente Haren heeft voor de basisondersteuning Stichting Torion en een aantal zelfstandigen gecontracteerd. Basisondersteuning biedt een luisterend oor, een deskundige gesprekspartner, een steuntje in de rug en ontspanning in perioden waarin u wat ondersteuning kunt gebruiken. Bijvoorbeeld over opvoedvragen, omgaan met stress, de verwerking van een verlies of identiteits- en relatievragen. Ook kunt u ondersteund worden bij het op orde brengen van financiële administratie of juist leren hoe u uw financiële administratie kunt beheren.

Basisondersteuning is voor inwoners van de gemeente van 18 jaar en ouder. Jongeren onder de 18 jaar kunnen er met hun ouders/verzorgers naar toe. Met de basisondersteuners van Torion kunt u 5 gesprekken voeren. Met de zelfstandige basisondersteuners gaat het om gemiddeld 10 gesprekken. Voor deze gesprekken hoeft u niet te betalen. Meer informatie over basisondersteuning vindt u in de folder rechts op deze pagina.

Via het Toegangsteam van de gemeente, Stichting Torion en CJG Haren en uw huisarts kunt u een verwijzing krijgen naar een basisondersteuner.